[schema type="آنتن های مرکزی ایران" url="www.electric-wiring.ir" name="آنتن مرکزی" description="قروش تجهیزات اصلی آنتن مرکزی در تهزان وشهرستانها" ]
در این قسمت منو در مورد انتن مرکزی ساختمانها وتجهیزات مورد نیاز ان شرح خواهیم داد.
در ساختمانهایی که تعداد واحدهای دریافت کننده زیاد می باشد(مانند هتلها و برجها ) در صورتی که بخواهیم برای هر گیرنده یک آنتن تک نصب کنیم به مشکلاتی مانند موارد زیر برخورد خواهیم کرد:
باتوجه به موارد گفته شده برای جلوگیری از موارد بالا راه حل این است که از یک آنتن برای تمام گیرندهها نصب شود و چون سیگنال دریافت شده توسط این آنتن برای تمام گیرندهها ضعیف خواهد بود می بایست از تجهیزاتی برای افزایش قدرت سیگنال و تفکیک آن بین گیرندهها استفاده کنیم.عملی کردن این راه حل با استفاده از تجهیزات سیستم های آنتن مرکزی انجام میپذیرد. یک سیستم مجموعه ای از تجهیزات اولیه سیگنال تلویزیونی و تجهیزات پردازش و تقویت سیگنال و توزیع آن از طریق کابلهای کواکسیال بین گیرندههای تلویزیونی است و هدف از برقراری آن فرستادن سطح سیگنال مناسب را برای هر گیرنده جهت دریافت تصویری با کیفیت قابل قبول میباشد. تجهیزات ان به دو دسته تفکیک میگردد :
الف- تجهیزات دریافت سیگنال :
این تجهیزات شامل آنتن و تقویت کنند . صافیها ، مبدلهای فرکانسی ، تله موجها و مچینگها میباشد که برای پردازش سیگنال تلویزیونی و رساندن آن به اندازه و کیفیت مطلوب برای گیرنده.ها به کار میروند .
ب- تجهیزات تفکیک سیگنال :
شامل قطعاتی چون تفکیک کنندههای انشعابی یا تفکیک انتهایی ( Spliter ) و تفکیک کننده عبوری هستند و مقاومتهای انتهایی ( TERMINATOR ) و غیره برای تحویل سیگنال به گیرنده.ها وصافی ها ی هر گیرنده از سیستم میباشد .
اکنون به شرح تجهیزات مورد استفاده در سیستمهای انتن مرکزی میپردازیم .
آنتن هوایی (Antenna ) :
این وسیله از جنس آلومینیوم و به صورت لولههای توخالی میباشد که در اندازههای مختلف ( بسته به فرکانس مورد دریافت ) روی یک محور مرکزی وبه صورت عمود بر آن چیده شده اند وامواج تلویزیونی موجود در فضا سیگنالی در آن القا میکند و این سیگنال توسط کابل کواکسیکال انتن به گیرنده منتقل میگردد .
آنتنها به دو صورت پهن باند ( BROAD BAND ) برای دریافت چندین کانال توسط یک آنتن و یا به صورت تک کانال برای دریافت یک کانال (معمولا آنتن یاگی) وجود دارند . هنگام انتخاب آنتن باید تعداد کانالهای مورد دریافت جهت فرستندههای تلویزیونی و نوع سیگنال مورد دریافت وسطح سیگنال قابل دریافت را در نظر داشت . آنتنهای مخصوص دریافت سیگنالهای (UHF) باید دارای شاخههای بلندتری هستند.یک نوع از آنتنها نیز ترکیبی میباشند یعنی دارای دو قسمت دریافت (UHF) و(VHF) میباشند.
بالن های انتن (BALUN):
آنتن معمولا امپدانس ۳۰۰ اهم دارند در درحالی که تجهیزات انتن مرکزی دارای امپدانس 80اهم میباشند لذا برای انتقال سیگنال با مقدار حداکثر باید از وسیله ای که بالون نامیده میشود استفاده گردد تا امپدانس ۳۰۰ اهم آنتن با امپدانس 80 اهم سایر تجهیزات منطبق گردد . بالون را در نزدیک ترین فاصله نسبت به ترمینال آنتن وصل میکنند .
تقویت کنندهها ی اولیه ( PREAMPLIFIERS ) :
در محلهایی که سیگنال دریافت شده توسط آنتن ضعیف باشد برای اینکه سطح سیگنال لازم برای ورودی تقویت کننده را فراهم کنیم ممکن است مجبور شویم از تقویت کننده اولیه استفاده کنیم . این پری آمپلی فایرها گاهی به عنوان مبدل امپدانس ۳۰۰ به 80 اهم نیز عمل میکند و نیاز به بالن را مرتفع میسازند . پری آمپلی فایر باید با دقت و کیفیت بالا انتخاب گردد و نسبت سیگنال به مقدار نویز آن ( S/N RATIO ) بالا باشد چون مقدار نویز در پری آمپلی فایر مبنایی برای کل سیستم خواهد بود .
مبدلهای (VHF) CONVERTERS) (VHF)) :
به دلیل فرکانس بالاتر افت سیگنال (UHF) در سیستم نسبت به (VHF) بیشتر است لذا در سیستمهای انتن مرکزی میتوان کانالهای (UHF) را با استفاده از مبدلها قبل از ورود به آمپلی فایر به کانالهای استفاده نشده تبدیل کرد . البته برای هر کانال یک مبدل مجزا مورد نیاز است . در برخی از مبدلها امکان میکس یک سیگنال ورودی دیگر با سیگنال تبدیل شده وجود دارد مبدلها سیگنال تبدیل شده را تقویت نیز میکنند لذا باید در محاسبات سیستم مقدار این تقویت را نیز در نظر گرفت به دلیل اینکه تغییرات وسیع دما باعث عدم پایداری در خروجی مبدل میشود لذا باید مبدل را در مکانی با هوای متعادل نصب کرد .
تلفیق کنندهها (مدولاتور ها) :
از این وسیله برای داخل کردن سیگنال صوتی و تصویری باهم و تبدیل آن به کانال RF استفاده میگردد. سطح خروجی ان برای داشتن کانالها یا خروجی های تصویر بهترین حالت تنظیم می شود.
صافیها و مسدود کنندهها ( FILTERS AND TRAPS ) :
از این وسایل برای حذف فرکانسهای ناخواسته و دریافت سیگنال بدون تداخل و مقدار نویز استفاده میشود. همچنین میتوان باند مربوط به یک کانال را مسدود کرده و یک کانال ویدئویی یا هر منبع دیگری به جای آن قرار داد.
تضعیف کنندهها ( ATTENUATORS ) :
برای این که سیگنال مربوط به بعضی کانالها بسیار قوی تر از کانالهای دیگر باشد و سیگنالهای قوی سیگنالهای ضعیف را تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه سطح سیگنالها یکسان نباشد واین امر باعث ایجاد مقدار نویز گردد باید با استفاده از تضعیف کنندهها سیگنالهای قوی را کاهش دهیم. تضعیف کنندهها میتوانند ثابت یا قابل تنظیم باشند. چون تضعیف کنندهها تمام سیگنال عبوری را به یک اندازه تضعیف میکند.لذا باید فرکانسهایی را که میخواهیم تضعیف شوند از سایر فرکانسهای کانال ها جدا کنیم تا بتوانیم کانالهای دیگر را داشته باشیم.
ترکیب کنندهها ( COMBINERS ) :
در صورتی که از سیستم انتن مرکزی بیش از یک آنتن مورد استفاده قرار گیرد باید قبل از اعمال سیگنال به تقویت کننده از ما را توسط میکسر با هم ترکیب کنیم. میکسر شامل تعدادی صافی با باند گذر مشخص میباشد که کانالهای TV جداگانه توسط این صافیها در یک خروجی مشترک ظاهر شده و به آمپلی فایر اعمال میگردد. علاوه برآن فرکانسهای مزاحم نیز توسط این دستگاهها صافی میگردند . برای مثال در صورتی که یک میکسر برای کانال ۲ و ۴ تنظیم شده است.
تقویت کنندهها ( AMPLIFIERS ) :
برای بالا بردن سطح سیگنال دریافت شده توسط آنتن از تقویت کننده استفاده میگردد تا افت سیستم توزیع جبران شود و سیگنال مناسب به هر تلویزیون برسد . مقدار توانایی آمپلی فایر در تقویت کننده برحسب دسی بل بیان میشود و ضریب بهره تقویت سیگنال( GAIN ) نام دارد . هنگام انتخاب آمپلی فایر باید مشخصات آن را دقیقا مورد مطالعه قرار داد نباید مجموع سیگنال ورودی و ضریب تقویت آمپلی فایر از مقدار قابلیت خروجی آمپلی فایر بیشتر شود چون این امر باعث حالت اضافه بار در خروجی ( over load ) و خرابی سیگنال میگردد . آمپلی فایرها یا به صورت پهن باند هستند که چندین کانال را به طور یکسان تقویت میکنند یا به صورت تک کانال که برای مهیا کردن یک سیگنال با سطح یکنواخت به کار میروند و در هر کانال تنظیم سطح خروجی تک تک کانالها به کمک مدار کنترل تقویت اتوماتیک ( AGC ) امکان پذیر است
الف :آمپلی فایر توزیع ( AMP )
ب : آمپلی فایر خط ( LINE AMP )
آمپلی فایر توزیع در ابتدا برای توزیع سیگنال بین شاخهها استفاده میگردد ولی آمپلی فایر خط در طول خطوط برای تقویت سیگنال در محلهایی که سطح سیگنال به قدری افت کند که کیفیت تصویر لازم را ایجاه نکند و افت بقیه سیستم را جبران ننماید استفاده میشود. در حقیقت هر گاه افتهای سیستم آن قدر زیاد باشد که آمپلی فایرها ساخته شده قادر به جبران آن نباشد باید سیگنال را بعد از فرستاده شدن به خط توزیع در جاهایی که سطح آن از مقدار مورد نیاز پایین میآید به کمک آمپلی فایرهای خط تقویت کنیم .
تجهیزات سیستم توزیع ( DISTRIBUTION ) :
تفکیک کنندههای عبوری (TAP OFF) :
اگر بخواهیم از یک خط اصلی در طول مسیر انشعابهایی بگیریم و سپس خط را ادامه دهیم باید از TAP OFF استفاده کنیم. تپ آف دارای یک ورودی اصلی و یک خروجی اصلی با افت کم نسبت به ورودی است و دارای چند خروجی فرعی نیز میباشد که سطح سیگنال آنها نسبت به ورودی اصلی خیلی پایین است و این خروجیهای فرعی برای مسیرهای انشعابی استفاده میگردند. به عنوان مثال برای انشعاب گرفتن از خط اصلی در طبقه چهارم و سوم از دو عدد تپ آف خط استفاده میشود که خط اصلی از خروجی تپ آف طبقه چهارم به ورودی تپ آف طبقه سوم اتصال مییابد و از خروجی تپ آف طبقه سوم نیز به طبقات پایین تر میرود. انشعابات لازم برای دستگاههای گیرنده در هر طبقه نیز از خروجیهای فرعی تپ آف آن طبقه گرفته میشود . بعضی از تپ آفها به صورت توکار در داخل دیوار قرار میگیرند .
پریزها (OUT LET):
پریزهای آنتن معمولا به صورت تو کار در ساختمان نصب میگردند و قابلیت تطبیق امپدانس را بین خط سیگنال 80 اهم و ورودی ۳۰۰ اهم تلویزیون دارند . بعضی از تپ آفهای دیواری( WALL TAP ) نیز دارای خروجی ۳۰۰ اهم میباشند ولی بهتر است در محلهایی که سیگنال قوی است برای جلوگیری از سایه روی تصویر و برداشت مستقیم سیگنال توسط تپ آفها و جلوگیری از بروز اختلال در تصویر از مبدل 80 به ۳۰۰ اهم جداگانه استفاده گردد . پریزها در دو نوع میانی و انتهایی ساخته میشوند . نوع میانی دارای امکان انشعاب گرفتن برای پریز بعدی نیز میباشد و برای آخرین پریز برای پریز انتهایی استفاده میشود .
تفکیک کننده انشعابی ( SPLITTER ) :
کابلهایی که سیگنال را از تجهیزات اولیه ( HEAD END ) به دستگاههای گیرنده میرسانند خطوط اصلی ( (TRUNK نامیده میشود . اسپلیترها قطعات الکترونیکی هستند که روی خطوط اصلی قرار میگیرند و یک ورودی اصلی دارند که سیگنال را دریافت کرده و بین چندین خط خروجی به تساوی تفکیک میکنند . در حقیقت برای گرفتن انشعاب از خطوط اصلی از اسپلیتر استفاده میگردد . اسپلیترها در انواع ۲ راه ( ۲WAY ) – 4 راه – ۸ راه – ۱۲ راه – ۱۴ راه و ۱۶ راه ساخته شده اند که این اعداد تعداد خروجیهای آن را مشخص میکنند.
جدا کنندههای باند ( DIPLEXER ) :
برای جدا کردن سیگنال (UHF) از (VHF) قبل از اعمال آن به تلویزیون یا برای جدا کردن باند FM و (VHF) در سیستمهای (VHF)/FM از جدا کنندهها استفاده میگردد . دو مدل DIPLEXER را در زیر میبینید:
واحد دسی بل ( (DB) ) :
مقدار سیگنال تلویزیونی را عموما با واحد میکرو ولت اندازه میگیرند و برای سادگی محاسبات وکم شدن اعشار از دسی بل ( (DB) ) استفاده میگردد که مقدار آن از رابطه ( (DB) = 20 log( E1/E2 محاسبه میگردد.
انتهای کابل (DIPLEXER) :
برای پایان دادن به هر خط 80 اهمیدر سیستم انتن مرکزی یا پورتهای استفاده نشده در تجهیزات باید یک مقاومت 80 اهمیبرای جلوگیری از برگشت سیگنال به خط و ایجاد شبح در تصویر استفاده گردد. در صورتی که تغذیه برق تجهیزات از طریق خط سیگنال انجام شده باشد باید از ترمیناتور بلوکه کننده ولتاژ استفاده میشود .
کابلهای مورد استفاده در سیم کشی انتن مرکزی :
در کابل کشی سیستمهای انتن مرکزی از کابل کواکسیال استفاده میگردد . این کابلها که به آنها کابل هم محور هم اطلاق میشود دارای یکهادی مرکزی از جنس مس میباشند که وظیفه حمل سیگنال را به عهده دارد. برای اتصال پریزها به سیستم بین تپ آف و پریز و یا بین اسپلیتر و پریز بسته به فاصله و تعداد پریزهای مسیر از کابلهای ۳C-2V و ۴/SC-2V و ۵C-2V استفاده میگردد هرچه ضریب حرف C بالاتر باشد افت کابل کمتر است. در شکلهای زیر سه نوع کابل با نمودار مقدار تضعیف سیگنال بر حسب طول کابل و انواع کانکتورها را میبینید:
طراحی سیستم انتن مرکزی :
الف : طراحی سیستم توزیع
از آنجا که افت سیستم توزیع آنتن مرکزی در انتخاب تجهیزات اولیه ( END ) موثر است لذا باید ابتدا سیستم توزیع را طراحی و محاسبه نمود . قدم اول تهیه نقشه ساختمان و علامت گذاری محل پریزها و محل آمپلی فایر است . نحوه توزیع کابلها نیز از نظر عمودی یا افقی بودن نسبت به شکل ساختمان باید تعیین شود وسپس کابلهای لازم تعیین شود . از کابل کشی طولانی و کابل کشی زیگزاگ و حلقوی باید اجتناب کرد و کابلها را حد الامکان به طور مستقیم کشید . بعد محل تپ آفها واسپلیترها را تعیین میکنیم . طولانی ترین کابل یا کابل با بیشترین تعداد تپ آفها و اسپلیترها را باید برای محاسبه افت سیستم در نظر گرفت .
انتخاب آنتن
سه فاکتور اساسی باید در انتخاب آنتن در نظر گرفته شود .
۱ – نوع آنتن
۲ – جنس آنتن
۳ – جهت آنتن
نوع آنتن باتوجه به تعداد و فرکانس کانالهای مورد دریافت تعیین میگردد. جهت آنتن نیز نسبت به فرستنده تلویزیونی تنظیم میشود. اگر تمام فرستندهها یا تعدادی از آنها در یک جهت باشند از آنتن پهن باند ( BROAD BAND ) استفاده میشود و اگر در جهتهای متفاوت باشند از آنتن تک کانال استفاده میگردد . انواع معمول آنتنها عبارتند از :
(UHF) (VHF)/(UHF)/FM
البته برای دریافت سیگنال FM بهتر است از آنتن جداگانه FM استفاده میگردد .بهره آنتن یک مساله مهم است باید آنتن حداقل سیگنال ۰(DB) را برای ورودی آمپلی فایر مهیا نماید . در محلهای با سیگنال ضعیف باید از آنتن با بهره و اندازه بزرگتر استفاده کرد . در صورتی که باز هم سیگنال مناسب به دست نیامد مجبوریم از پری آمپلی فایر استفاده کنیم . جهت آنتن نیز باید به دقت تنظیم شود . اگر آنتن خوب تنظیم شده باشد نسبت سیگنالهایی که با قسمت جلو آنتن دریافت میگردد به سیگنالهایی که با عقب آنتن دریافت میگردد بیشتر خواهد بود .
محاصبه سطح سیگنال :
تعیین دقیق سطح سیگنال برای طراحی صحیح سیستم مهم و اساسی است . لذا با استفاده از یک آنتن با بهره مشخص ( در صورت امکان همان آنتی که نصب خواهد شد ) و یک تلویزیون رنگی قابل حمل و نقل و یک میدان سنج میتوان مقدار سیگنال را در محل نصب آنتن تعیین کرد . در محلهایی که سیگنال ضعیف است محل آنتن بسیار حساس است . ممکن است در یک محدوده ۱۵ متری تفاوتهای فاحشی در مقدار سیگنال وجود داشته باشد . ارتفاع آنتن نیز در مقدار سیگنال موثر است . ولی این مطلب را باید در نظر داشت که همیشه ارتفاع بالاتر باعث ایجاد سیگنال بیشتر نمیشود بلکه باید مناسب ترین ارتفاع را با آزمایش به دست آورد . میدان سنج نیز برای اندازه گیری سیگنال دریافت شده برای هر کانال به کار میرود.این تست باید در چند جای سایت انجام گیرد و بهترین محل برای آنتن انتخاب گردد . در صورتی که آنتن به دقت انتخاب شود حتی میتواند بعضی تداخلها را از بین ببرد . با استفاده از تلویزیون رنگی میتوان کیفت سیگنال را در هر کانال مشخص کرد و در صورت وجود تداخل امواج اثر آن را روی تصویر مشاهده نمود .
انتخاب پیش تقویت کننده ( PRE AMPLIFIRE ) :
در محلهایی که سیگنال ضعیف است ممکن است تقویت اولیه سیگنال لازم شود . در انتخاب پری آمپلی فایر باید چهار نکته را در نظر گرفت .
پری آمپلی فایرها به صورت (UHF) یا (VHF) یا (VHF)/(UHF) ساخته شده اند بعضی از آنها دارای مسدود کنندههای موج FM هستند تا اگر دریافت FM باعث ایجاد مقدار نویز شود آن را بلوکه کنند . پری آمپلی فایر باید سطح سیگنال کافی برای آمپلی فایر توزیع را فراهم کند . هنگام استفاده از آمپلی فایرهای تک کانال هم ممکن است یک پری آمپلی فایر لازم شود . تا سیگنال کافی برای عمل کرد صحیح AGC فراهم گردد . مقدار مقدار نویز تولید شده توسط پری آمپلی فایر یا همان عدد مقدار نویز( figure noise ) نیز باید پایین باشد تا کیفیت سیگنال حفظ شود . تغذیه پری آمپلی فایر که در نزدیکترین فاصله از آنتن نصب شده است از طریق یک منبع تغذیه در داخل ساختمان نیز ممکن است و پس از کاهش دادن ولتاژ به مقدار لازم توسط خطوط سیگنال به پری آمپلی فایر اعمال میشود . توجه کنید بین منبع تغذیه و پری آمپلی فایر یک اسپلیتر معمولی قرار ندهید چون باعث اتصال کوتاه منبع تغذیه میگردد . از مبدل تطبیق امپدانس نیز نباید استفاده نمایید .
پردازش و ترکیب سیگنال :
عمل پردازش سیگنال توسط صافیها – مسدود کنندهها – ترکیب کنند.ها و تضعیف کنندهها انجام میگیرد . در صورت لزوم از مبدل فرکانس (UHF) به (VHF) نیز میتوان استفاده کرد .
انتخاب آمپلی فایر :
در انتخاب آمپلی فایر باید ۳ مورد را درنظر گرفت :
۱- فرکانس و تعداد کانالهای مورد دریافت
۲ – افت کل سیستم
۳- نوع سیگنال ورودی
اگر کانالهای هم جوار زیای دریافت شود هر کانال برای جلوگیری از تداخل باید صافی شود و برای این منظور معمولا از آمپلی فایرهای تک کانال ( STRIP ) استفاده میگردد . مقدار ورودی به علاوه بهره تقویت کننده باید از افت کل سیستم بیشتر شود ومعمولا ۶(DB) نیز به این مقدار اضافه میکنند . آمپلی فایرهای تک کانال بعد از صافی کردن و بلوکه کردن تمام کانالهای دیگر به کار میروند و دارای ۲ نوع کنترل بهره اتوماتیک ( AGC ) و دستی هستند . که نوع AGC در شرایط آب و هوایی و محیطی مختلف سطح سیگنال را ثابت نگه میدارند . آمپلی فایرها با ورودی (UHF)/(VHF) , (VHF) ساخته شده اند .در
ضمن مقدار سیگنال ورودی به علاوه بهره تقویت کننده نباید از توان خروجی آمپلی فایر بیشتر شود . قابلیت یا مقدار خروجی آمپلی فایر مقداریست که تقویت کننده بدون برش و یا مدولاسیون عرضی میتواند تحویل دهد . بعضی از آمپلی فایرها دارای کنترل بهره و اعوجاج و نوسان وتضعیف کننده قابل تنظیم میباشد تا سطح سیگنال یکسانی را برای تمام کانالها ایجاد کنند .
محاسبه یک سیستم نمونه :
برای یک ساختمان پنج طبقه میخواهیم سیستمیرا طراحی کنیم که دارای دوشاخه اصلی میباشد ودر هر مسیر پنج تپ آف وجود دارد . افتهای ایزولاسیون را برای تپ آفهای هر دو شاخه یکسان در نظر میگیریم ولی در یک سیستم با شاخههای نا برابر باید محاسبات را بر اساس شاخه با افت بیشتر انجام دهیم . اولین قدم تعیین افتهای سیستم است :
۱ – افت کابلها : برای این سیستم کابلی را در نظر میگیریم که افت آن در هر ۱۰۰ فوت برابر ۴٫۲(DB) است . لذا باتوجه به اینکه کل مسیر از اسپلیتر تا آخرین تپ آف ۱۹۰ فوت است:
افت کابل
۱ – افت اسپلیتر : چون اسپلیتر مورد استفاده دو خروجی است لذا افت آن را ۵/۳ دسی بل در نظر میگیریم
۲ – افت عبوری تپ آفها : اگر افت ایزولاسیون را برابر ۱۷(DB) بگیریم به طور متوسط میتوان افت عبوری تمام تپ آفها راه. ۷(DB) در نظر گرفت و در نتیجه برای پنج تپ
شبح یا سایه در تصویر :
سه علت برای ایجاد شبح یا سایه در تصویر وجود دارد:
۱ – گرفتن سیگنالهای منعکس شده توسط آنتن
۲ – جذب مستقیم سیگنال توسط گیرنده تلویزیونی یا خطوط انتقال سیگنال
۳ – نصب غیر صحیح تجهیزات .
سیگنالهای منعکس شده از ساختمانها و برجها و مخازن و کوهها میتوانند باعث ایجاد سایه در تصویر شوند . این امواج منعکس شده چند میکروثانیه بعداز سیگنال اصلی به آنتن میرسند وباعث ایجاد تصویر دوم کم رنگ در سمت راست تصویر اصلی میشوند با تنظیم دقیق تر جهت آنتن میتوان آن را حذف کرد . در موارای نیز سیگنال به طور مستقیم توسط تکه کوتاه زوج ۳۰۰ اهمیبین ترمینالهای آنتن و بقیه تجهیزات جذب شده وایجاد شبح در تصویر مینماید . این اثر در محلهای با سیگنال قوی بیشتر اتفاق میافتد و سیگنال گرفته شده چند میکرو ثانیه قبل از سیگنال اصلی نمایش داده میشود . برای رفع این اثر باید از سیم جفت ۳۰۰ اهمیحد الامکان استفاده نگردد و یک بالون در نزدیکی ترمینالهای آنتن نصب گردد ودر بقیه مسیر از کابل کواکسیال استفاده شود . همچنین با نصب مسدود کننده در سیستمهای بزرگ و قوی کردن سیگنال گرفته شده توسط آنتن این سیگنال ضعیف در مقابل آن اثر خود را از دست میدهد . با تبدیل کانال به یک کانال غیر مجاور نیز میتوان این تداخل را حذف کرد .روشهای غیر فنی نصب تجهیزات مانند استفاده نکردن از ترمیناتورها و محکم نکردن صحبح اتصالات که باعث عدم تطبیق امپدانس میگردد نیز باعث بروز این مشکل میشود .
سیستمهای ویدئو مرکزی :
در صورتی که آمپلی فایر توریع بیش از یک ورودی (VHF) یا (UHF) داشته باشد میتوان با سیگنال RF را از خروجی ویدئو به آمپلی فایر وصل کرده و یک سیستم ویدئو مرکزی برقرار کرد .
سیستمهای ماهواره مرکزی (MSTV):
این سیستمها معمولا در هتلهایی که مجوز لازم را دارند برقرار میگردند واز تجهیزاتی نظیر دیش – سویچر و LNBهای چند خروجی و آمپلی فایر مخصوص فرکانسهای ماهواره ای استفاده میکنند .
برای نصب سیستمهای ماهواره مرکزی دو روش وجود دارد که در ادامه به شرح آنها میپردازیم :
۱ – استفاده از گیرندههایی با توانایی پخش چند کانال بصورت همزمان :
در این روش از ال ان بیهایی با ۶ خروجی استفاده میشود و برای هر ۶ کانال یک دیش نیاز است ، گیرندههایی که بعنوان سرور در این مدل استفاده میشوند معمولا توانایی دریافت و پخش ۶ کانال را بصورت همزمان دارند.
در هر طبقه با استفاده از یک دستگاه آمپلی فایر سیگنالها تقویت شده و سپس به چندن بخش تفکیک میشود .
مزایا و معایب :
تعداد گیرنده کمتر و جعبه محافظ کوچکتر
محدودیت قطعات یدکی در صورت خرابیهای احتمالی
از دست رفتن ۶ کانال در صورت از کار افتادن یک دستگاه
۲ – روش استفاده از چندین گیرنده :
در این روش چندین گیرنده بصورت حلقه ای به یکدیگر متصل شده و سپس خروجی آنها به دستگاهی به نام head endamplifier داده میشود . در هر طبقه از یک دستگاه آمپلی فایر جهت تقویت سیگنالها و در صورت لزوم از یک دستگاه تفکیک کننده برای داشتن خروجیهای بیشتر استفاده میگردد .